Prečo polievky

História polievok je stará ako história jedla sama. Akt kombinovania varenia rôznych ingrediencií v hrnci za účelom prípravy nutrične plnohodnotného, zasycujúceho, ľahko stráviteľného a jednoduchého jedla bol nezvrátiteľný vývoj v histórii varenia. Polievky bol perfektný výber pre usadlíkov ako i pre cestovateľov, chudobných i bohatých, zdravých i chorých.

Polievky, kaše, prívarky, vývary sa postupne vyvíjali podľa lokálnych ingredencií a chutí. Každý národ si vytvoril, svoju vlastnú adaptáciu – Španielske Gazpacho, Ruský Boršč, Talianska Minestrone, Čínsky Won Ton, Slovenská kapustnica – to všeko sú rôzne variácie jednej témy – polievky.

Polievky sú ľahko tráviteľné a už v starodávnej histórii boli predpisované ľuďom s rôznymi zdravotnými problémami.

Je známe, že moderný reštauračný priemysel je založený na polievkach. “Restorifs ” odkiaľ pochádza slovo Reštaurácia, boli prvé verejné zariadenia, ktoré už v osemnástom storočí predávali polievky.

My v  “Soup’s On!” Vám chceme ponúknuť  ochutnať ĺahké a lahodné polievky z celého sveta ako i naše obľúbené Slovenské klasiky. Varíme pre Vás s láskou, čerstvé každé ráno a samozrejme z kvalitných surovín. Všetko, čo ponúkame, je domáce, nepoužívame žiadne polotovary, a väčšinou sú naše jedlá bez lepku a bez laktózy.

Tešíme sa na Vašu návštevu!